Jyrki69: “Mielenrauha ei löydy sykemittarista”

Esiintyvälle taiteilijalle oma terveys on tärkeä työkalu. Hyvinvoinnistaan tarkkaa Jyrki69:ä ei motivoi suoritusten mittaaminen, vaan onnen etsiminen juuri tästä hetkestä.

Vaikkei heti uskoisi, kajalin ja pääkallokorujen alta paljastuu omasta hyvinvoinnistaan monin tavoin huolehtiva rokkari. Jyrki69:lle energisoiva ruokavalio, säännöllinen liikunta ja riittävä uni ovat keikkakunnon salaisuus. Hän huomasi kasvisruokavalion sopivimmaksi vaihtoehdoksi itselleen ja on ollut vegaani pian parisen vuotta. Kasvisten ja hedelmien mehustamisesta Jyrki innostui niin, että kirjoitti aiheesta kirjan yhdessä hyvinvointivalmentaja Anu Kiiverin kanssa.

Mielen ja kehon treeniä

Urheiluun hurahtanut mies suosii juoksu- ja kävelylenkkejä, jotka onnistuvat yhtä lailla reissukohteissa kuin kotikulmilla. Mieluiten Jyrki suuntaa lenkille hiekkarannalle. Suosikkireitti kulkee pitkin Miami Beachin rantaviivaa.

Jyrki ei innostu tavoitteellisesta treenaamisesta tai biohakkeroinnista. Sykemittarin tuijottelun sijaan hän keskittyy harjoittamaan läsnäolon taitoa.

”Hyvinvointi merkitsee minulle sitä, että juuri tämä hetki on minulle tärkein. Kun osaan olla murehtimatta mennyttä tai tulevaa. ”

Mielenrauhaa Jyrki löytää vanhoista meditaatioperinteistä.  Mielen hiljentyessä myös luovuus ja innovatiivisuus pääsevät vapautumaan.

Aina tavoitettavissa? Ei kiitos

Jyrki painottaa tyhjäkäynnin ja rauhoittumisen tärkeyttä. Vaatii harjoittelua, jotta oppii irrottautumaan jatkuvan someläsnäolon kulttuurista.

”Vaikka hallinnoin artistityön ohella useita sometilejä, en ole enää tavoitettavissa 24/7/365.”

Nykyään Jyrki nauttii siitä, että voi lukea rauhassa kirjaa ruutuja vilkuilematta. Taito, joka on unohtunut yhä useammalta.

Kuka?

  • Helsinkiläinen rock-artisti ja kirjailija
  • 1980-luvun lopulla perustetun 69 Eyes-yhtyeen laulaja. Bändi on myynyt Suomessa useita kulta- ja platinalevyjä sekä kansainvälisesti yhteensä miljoona levyä. 69Eyes julkaisi keväällä 11. albuminsa.
  • Kirjoittanut yhdessä Anu Kiiverin kanssa tuoremehureseptikirjan Rock’n’roll Juicer. Omaelämäkerrallinen teos ilmestyy 2017.

 

 

Teksti: Kati Heikinheimo

Kuva: Ville Juurikkala