Siirry pääsisältöön

Alessandra Rafkin: Oppini Fermionin Faasi1-harjoittelijana ovat antaneet vahvan perustan tulevaisuuden uralleni

Alessandra Rafkin on työskennellyt kesällä 2024 Fermionilla R&D Chemist Traineena. Kehitykseen kannustava työyhteisö ja kattava perehdytys ovat merkittävästi vaikuttaneet työn mielekkyytenä.
2024_06_Faasi_017_1500x844.jpg

Moikka! Olen Alessandra, viidennen vuoden kemian opiskelija Turun yliopistosta. Kuluneen kesän olen työskennellyt Fermionilla R&D Chemist Traineena. Työtehtäviini ovat kuuluneet laboratoriotyöskentely API-aineiden (lääkkeen vaikuttava aine) synteesien parissa, kirjallisuuden tutkiminen ja tieteellisten työraporttien kirjoittaminen. API-synteesien parissa työskentely on tuonut esiin monivaiheisten reaktioiden kompleksisuuden ja vaativuuden, mikä on ollut todella mielenkiintoista ja opettavaista.  
 
Kesän alussa sain tehtäviini kattavan perehdytyksen, mikä auttoi minua pääsemään hyvin alkuun. Fermionilla minua on kannustettu kehittymään, ja koen, että perehdytykseen käytetty aika näkyy työn laadussa ja mielekkyydessä. Työ on tarjonnut minulle tarpeeksi vastuuta ja haasteita, ja apua on ollut aina saatavilla, kun sitä on tarvittu.  
 
Työyhteisö on ollut yksi parhaista asioista Fermionilla. Minut otettiin lämpimästi vastaan ja osaksi tiimiä heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Olen päässyt työskentelemään alan huippuosaajien kanssa ammattimaisessa, mutta rennossa työilmapiirissä.  
 
Kesän aikana Faasi1-harjoittelijoille on järjestetty kivoja tapahtumia ja pienryhmämentorointia, jotka ovat olleet loistavia tilaisuuksia tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua muihin Orionilaisiin. Pienryhmämentoroinnista olen saanut myös arvokkaita neuvoja tulevaisuuden työelämää varten.  
 
Yhteenvetona voisi sanoa, että kesä Fermionilla on ollut täynnä oppimista, haasteita ja onnistumisia. Olen saanut arvokasta työkokemusta API-synteesien parissa ja Fermionin tarjoamat opit ovat antaneet vahvan perustan tulevaisuuden uralleni lääkekehityksen parissa. Olen nauttinut suuresti tieteellisesti kiinnostavasta ja palkitsevasta työstä. Tämä kesä on vahvistanut haluani jatkaa uraani lääkekehityksen ja synteettisen kemian parissa.  
 
Terveisin,   
Alessandra