Siirry pääsisältöön

Jenni Laukkanen: Orionilla näkemyksiäni arvostetaan, ja se on kasvattanut itseluottamustani

Jenni Laukkanen on työskennellyt kesällä 2024 Orionin tekniikan tiimissä Faasi1-harjoittelijana. Harjoittelu on tarjonnut tilaisuuden hyödyntää ja soveltaa opinnoista saatuja taitoja, huippuosaajien tukemana.
2024_06_Faasi_004_1500x844.jpg

Tänä kesänä sain mahdollisuuden työskennellä osana Faasi1-traineeohjelmaa Tekniikan tiimissä Salossa ja kesä 2024 jääkin mieleeni opettavaisena ja antoisana ajanjaksona elämässäni.

Aloitan syksyllä kolmannen vuoden konetekniikan opinnot Turun yliopistossa. On ollut kiva huomata, kuinka koulussa opitut taidot ja tiedot ovat konkretisoituneet käytännön työelämässä. Opintojen aikana olen oppinut monia perusasioita, kuten projektinhallintaa, tiimityöskentelyä ja teknisiä taitoja, mutta vasta työpaikalla olen päässyt soveltamaan näitä taitoja käytännössä.

Yksi selkeimmistä esimerkeistä on 3D-mallinnus. Koulussa olen saanut perustiedot mallintamisesta, mutta vasta nyt olen päässyt käyttämään ja kehittämään tätä taitoa oikeiden projektien parissa.

Kesän aikana olen päässyt mukaan projekteihin, joissa olen saanut kokeilla erilaisia rooleja ja ottaa vastuuta aivan uudella tavalla. Olen saanut osallistua päätöksentekoon ja huomannut, että näkemyksiäni arvostetaan. Se on kasvattanut itseluottamustani ja vahvistanut uskoani omiin kykyihini.

Yhtä tärkeää kuin teknisten taitojen kehittäminen on ollut tutustuminen uusiin ihmisiin. On ollut hienoa työskennellä yhdessä motivoituneiden ja kannustavien ihmisten kanssa. Oman tiimini lisäksi olen päässyt tutustumaan muihin kesätyöntekijöihin. Meille on järjestetty erilaisia tapahtumia, joissa olemme rennosti päässeet tutustumaan toisiimme ja saaneet mentorointia kokeneemmilta Orionilaisilta.

Kesän aikana saamani kokemukset ovat vahvistanut kiinnostustani lääkealaa kohtaan ja olen varma, että nämä taidot ja verkostot tulevat olemaan hyödyksi myös tulevaisuudessa. On ollut palkitsevaa työskennellä tiimissä, jossa jokainen jäsen on oman alansa huippuosaaja – heidän avullaan olen kehittynyt valtavasti. Tämä kesä on antanut minulle arvokasta oppia, uusia ystäviä ja syvempää ymmärrystä siitä, mitä työelämä voi parhaimmillaan olla.

Terkuin,
Jenni