Siirry pääsisältöön

Konsta Saaranen: Faasi1-traineeohjelma on osoittanut, että Orionilla työntekijöitä arvostetaan ja kohdellaan samanarvoisina

Konsta Saaranen on työskennellyt kesällä 2024 Fermionilla Quality Control -tiimissä Faasi1-harjoitteiljana. Ohjelma on tarjonnut mahdollisuuden itsenäiseen työskentelyyn lämpimässä ja arvostavassa työyhteisössä.
2024_06_Faasi_012_FULL_1500x844.jpg

Tervehdys! Olen Konsta, kemian opiskelija ja tuleva kemisti. Olen opiskellut kolme vuotta Oulun yliopistossa kemian tutkinto-ohjelmassa ja valmistuin kesän alussa luonnontieteiden kandidaatiksi. Syksyllä jatkan opiskelua maisteriopintojen parissa.   
 
Kuluneena kesänä olen työskennellyt Oulun Fermionin Quality Control –laboratoriossa. Työni pääpaino on ollut laserdiffraktiolaitteiden parissa, joita käytetään tässä tapauksessa erilaisten lääkeaineiden partikkelikokojakauman määrittämiseen. Olen ollut myös mukana loppukesästä valmistuneen uuden laboratorion muuttoon ja käyttöönottoon liittyneissä tehtävissä.   
 
Työnteko Fermionilla on ollut tosi mielekästä etenkin Oulussa, jossa on tiivis työyhteisö. Kollegat ottivat heti meidät faasilaiset erittäin lämpimästi vastaan, jolloin töitä aloittaessa uskalsi heti kysellä kaikkia mieltä askarruttavia asioita. Myös perehdytys työtehtäviini oli kattava, ja pääsinkin melko nopeasti itsenäisesti laboratorioon analysoimaan lääkeaineita. Orionista on jäänyt yleisellä tasolla hyvin positiiviset fiilikset. Etenkin ilmapiiri, jossa työntekijöitä arvostetaan ja pidetään samanarvoisina riippumatta heidän taustoistaan ja työkokemuksistaan, on tehnyt vaikutuksen. Työntekijöistä pidetään huolta, ja en ole yllättynyt, että useat kollegat ovatkin viihtyneet jo pitkään Orionin palveluksessa. 
   
Orionin järjestämät tapahtumat sekä pienryhmämentorointi faasiharjoittelijoille ovat tuoneet kivasti vaihtelua arkeen, ja niissä pääsi tutustumaan muiden paikkakuntien harjoittelijoihin. Tapahtumiin on ollut kiva tulla paikan päälle Oulustakin käsin.   
 
Työskentely lääkealalla on houkutellut minua jo pitkään ja olen tyytyväinen kesän aikana saamiini kokemuksiin. Olen saanut hurjan paljon uutta ajankohtaista tietoa lääkkeisiin ja lääkealaan liittyen, ja hieman myös historiaa etenkin Oulun toimipisteestä. Mielestäni parasta faasikesässä Fermionilla on ollut hyvä työyhteisö, Faasi1-ohjelmaan liittyneet tapahtumat sekä tunne siitä, että tekee merkityksellistä työtä.   
 
Terveisin,   
Konsta