Siirry pääsisältöön

Olivia Varjonen: Faasi1-traineeohjelmassa olen saanut arvostusta osaamiselleni ja päässyt käymään inspiroivia keskusteluja kokeneiden kollegoiden kanssa

Olivia Varjonen on työskennellyt kesällä 2024 Orionin Consumer Health Business -tiimin Faasi1-harjoittelijana. Hyvä ilmapiiri sekä mahdollisuus verkostoitumiseen ja vastuun ottamiseen ovat olleet ohjelman kohokohtia.
2024_06_Faasi_010_FULL_1500x844.jpg

Täällä kirjoittelee Olivia, Jyväskylän yliopistosta valmistunut tuore kauppatieteiden maisteri. Hain keväällä Orionin Faasi1-ohjelmaan mukaan, koska minua kiinnostivat työkokemuksen kartuttamisen lisäksi organisaation tarjoamat verkostoitumis- ja mentorointimahdollisuudet. Positiivisena yllätyksenä pääsin Orionin Consumer Health Business-organisaatioon Faasi1-traineeksi. 

Kauppiksessa pääaineenani oli markkinointi, mutta minua on aina kiinnostanut myös liiketoiminnan kehittäminen. Liiketoiminnan kehittämisen kannalta tämä positio onkin ollut täydellinen. Heti kun aloitin Orionilla, pääsin mukaan uuteen kasvuprojektiin projektikoordinaattorina, ja sen tiimoilta olen päässyt osallistumaan ja vaikuttamaan todella monipuolisesti hankkeen eri osa-alueiden workshoppeihin ja kokouksiin. Olen esimerkiksi osallistunut brändin, tuoteportfolion ja sisältömarkkinoinnin kehittämiseen. On ollut hienoa, että minut on otettu mukaan alusta asti ja ideoitani ja ehdotuksiani on arvostettu samalla tavoin kuin kokeneempienkin kollegoiden.

Projektin koordinoinnin lisäksi olen saanut vastuullisia työtehtäviä Orionin itsehoito-bisneksen parissa. Työni on ollut kivan itsenäistä, ja esihenkilöni ja kollegani ovat aina pitäneet huolta siitä, että apua on saatavilla, eikä asioita tarvitse pohtia yksin. Kesän aikana on ollut hienoa huomata, että kaikkia lääketeollisuuden kiemuroita ei tarvitse heti osata. Oppimiselle annetaan aikaa, eikä tyhmiä kysymyksiä ole ollut. Minulla on ollut myös inspiroivia keskusteluja esimerkiksi urakehityksestä ja palkkauksesta kokeneempien työkaverieni kanssa.

Ohjelmassa parasta on toisiin harjoittelijoihin tutustuminen

Kiinnostavien työprojektien lisäksi Faasi1-ohjelmaan kuuluvat pienryhmämentoritapaamiset useamman kerran kesän aikana sekä rennommat kokoontumiset muiden faasilaisten kanssa. Tästä esimerkkinä on ihana päivä Tuohilammella saunoen ja uiden. Mentorikseni sain Orionin viestintäjohtajan, mikä on tarjonnut huikean mahdollisuuden päästä sparrailemaan uraan liittyvistä asioista kokeneen asiantuntijan kanssa. 

Faasi1-ohjelmassa parasta on ollut ehdottomasti muut kesätyöntekijät, joiden kanssa ollaan aktiivisesti käyty lounaalla ja vietetty muutoinkin aikaa kahvitauoilla ja after workeilla. Olen löytänyt työpäivieni piristykseksi mahtavia tyyppejä, joiden kanssa olen voinut jakaa onnistumiset ja haasteet kesän aikana. Kulttuuri ja työilmapiiri ovat Orionilla mielestäni huippuluokkaa, jonka lisäksi kivat toimistotilat sekä lounasravintolan herkut takaavat viihtymisen. 

Tärkein vinkkini tuleville Faasilaisille on verkostoitua kollegoihin ja muihin faasilaisiin. Olen huomannut, että Orionilla on helppoa tutustua muihin työntekijöihin yli organisaatio- ja tiimirajojen. Verkostoituminen Orionin eri alojen asiantuntijoiden kanssa auttaa myös hahmottamaan lääketeollisuuden valtavaa kokonaisuutta, ja onhan se kiva, kun kahvihuoneessa on aina joku, jonka kanssa voi jutella päivän kuulumiset. 

Terkuin, 

Olivia