Siirry pääsisältöön

Sofia Eloranta: Faasi1-traineeohjelmasta jää kiitollisuus loistavaa tiimiä kohtaan

Sofia Eloranta on työskennellyt kesällä 2024 Information Management -tiimissä Faasi1-harjoittelijana. Harjoittelu on tarjonnut mielekkäät ja opettavaiset työtehtävät sekä kasvattanut halua syventää omaa osaamista.
Sofia Eloranta.jpg

Tervehdys Espoon toimipisteen tietohallinnosta, dataratkaisujen tiimistä! Täällä kirjoittelee Sofia, neljännen vuosikurssin tekniikan ja luonnontieteiden sekä tietojohtamisen opiskelija Tampereen yliopistosta. Kiinnostukseni luonnontieteitä kohtaan on ollut valloillaan pitkään, mutta tiedon hyödyntäminen päätöksenteon tukena alkoi kiehtoa minua vasta viimeisimpänä vuotena erityisen paljon.

Toukokuun alussa aloitin Orionilla IT Solution Expert Traineena. Lääketeollisuus alana nivoutuu luonnontieteisiin, joten olen päässyt näkemään itseäni kovasti kiinnostavaa liiketoimintaa kokonaisuudessaan samalla, kun olen saanut työskennellä aiheiden parissa, joissa haluan erityisesti kehittää itseäni. 

Olen saanut tehtävässäni huomata, kuinka opinnoissa käydyt aiheet linkittyvät käytäntöön Orionin kokoisessa organisaatiossa. Kokonaisuuden hahmottaminen on kasvattanut entisestään mielenkiintoani syventää osaamistani, kun ymmärtää todella, mihin asiat liittyvät ja miten ne vaikuttavat toisiinsa.

Lisäksi olen oppinut runsaasti lääketeollisuuden erityispiirteitä sekä monia muita asioita, joita ei opintojen perusteella tule ajatelleeksi. Omiin työtehtäviini on kuulunut erityisesti Microsoft 365 -työkalujen päivittäinen käyttö, sisältäen esimerkiksi datan pohjalta tehtyä raportointia Power BI:n avulla. Työtehtäviä on tarjottu monipuolisesti ja erilaisten aihepiirien ääreltä, jolloin asioita on tullut opittua myös laajasti. 

Mielekkäiden ja opettavaisten työtehtävien lisäksi olen erityisesti arvostanut kattavaa perehdytystä ja oheistoimintaa. Kesän aikana olen saanut kuulla organisaatiosta ja lääketeollisuudesta useiden roolien sanoittamana, nähdä tuotannon toimintaa, huomata monipuoliset urapolut ja koulutustaustat organisaatiossa sekä nauttia tutustumisesta muiden faasilaisten kanssa esimerkiksi kesäpäivän merkeissä Tuohilammella.

Muita opiskelijoita kannustan alasta riippumatta tutustumaan Orionin työpaikkoihin, sillä mahdollisuudet ovat uskomattoman laajat.

Kesästä jää itselle lämpimät muistot sekä kiitollisuus loistavaa tiimiä kohtaan, joka on ammattitaitoisuudellaan motivoinut, tarjonnut oppia ja ottanut osaksi porukkaa! 

Terveisin, 
Sofia