Siirry pääsisältöön

Yli 600 tuotetta eläinten hyvinvointiin – Työn merkityksellisyys yhdistää Animal Health -tulosyksikön globaaleja tiimejä

Tiesitkö, että Orion valmistaa ja markkinoi lääkkeitä myös lemmikeille ja tuotantoeläimille? Animal Health -tulosyksikön kaupallisia toimintoja johtava Richard Beckwith kertoo, että tiimiä ajaa halu parantaa niin eläinten kuin heidän omistajiensa elämää. Orionin ketteryys ja työnkuvien joustavuus antavat loistavat mahdollisuudet työssä onnistumiseen.
21.5.2024 Teksti / Anni Turpeinen
orionfi_global_orion_uk_1500X844_korjattu.jpg

Orion valmistaa ja markkinoi lemmikeille ja tuotantoeläimille tarkoitettuja alkuperäislääkkeitä ja monipuolista valikoimaa geneerisiä lääkkeitä. Lisäksi Orion markkinoi useiden kansainvälisten yhtiöiden valmistamia eläinlääkkeitä. Omaa henkilöstöä Animal Health -tulosyksiköllä on 16 maassa.  
 
”Keskitymme tutkimukseen ja kehitykseen, tuotantoon, laadunhallintaan, toimitusketjuun, kaupallisiin ja regulatiivisiin toimintoihin sekä henkilöstöhallintoon. Vaikka tavoitteemme on asiakkaidemme tarpeiden täyttäminen tässä ja nyt, käytämme suuren osan ajastamme tulevien ratkaisuiden suunnitteluun ja niiden markkinoille tuomiseen”, kertoo Richard Beckwith, Vice President Commercial Operations Animal Health. 
 
Beckwith johtaa Animal Healthin kaupallisia toimintoja, johon kuuluu eläinlääketieteen, myynnin, markkinoinnin, liiketoiminnan kehittämisen ja asiakaspalvelun ammattilaisia.  

600 tuotetta eläinten terveyteen ja hyvinvointiin 

Animal Health -tulosyksikön tuotevalikoimaan kuuluu kattavasti lemmikkien hyvinvointiin tarkoitettuja valmisteita sekä itsehoito- ja reseptilääkkeitä lemmikeille ja tuotantoeläimille. Yhteensä Orionin portfoliossa on jopa yli 600 eläimille tarkoitettua tuotetta.  
 
”Kaupallisissa toiminnoissa myyntiluvut ovat konkreettisia työtä ohjaavia tavoitteita, mutta työn syvempi tarkoitus on kaikille selvä ja tärkeä: haluamme auttaa eläimiä voimaan hyvin. Tavoitteemme on kehittää ja tuoda markkinoille tuotteita ja palveluita, jotka parantavat eläinten ja heidän omistajiensa elämää”, Beckwith sanoo. 
 
Beckwith toteaa, että yhteinen ja kaikille selkeä tavoite yhdistää tiimejä ja tuo ketteryyttä työskentelyyn, vaikka välimatkaa tiimien tai kollegoiden välillä olisi kymmeniä tuhansia kilometrejä. 
 
”Pidän tärkeänä, että jokainen tiimin jäsen ymmärtää roolinsa ja merkityksensä tiimissä. Silloin ei ole merkitystä sillä, missä päin maailmaa hän työtään tekee.” 

Innovaatioita eläinten parhaaksi 

Orionin eläinlääkeportfolion lääkevalmisteet jakautuvat kolmeen eri osa-alueeseen:

  • ahdistuksen ja pelon lievitykseen
  • anestesiaan, sedaatioon ja kivunlievitykseen  
  • mikrobiomi- ja mahasuolikanavan hyvinvointiin.  

Uusia innovaatioita kehitetään jatkuvasti. Erityisesti eläinten pelon, ahdistuksen ja stressin lievitykseen etsitään aktiivisesti uusia hoitokeinoja. Kukaan koiranomistaja ei tahdo koiran ulvovan ikäväänsä työpäivän aikana tai kärsivän paniikkioireista uudenvuodenyönä.  
 
”Lemmikin omistajat haluavat, että eläimet voivat nauttia elämästään mahdollisimman terveinä ja hyvinvoivina. On palkitsevaa tietää, että tuhannet eläimet ja heidän omistajansa ja hoitajansa hyötyvät siitä, mitä teemme”, Beckwith sanoo. 

Reiluus, suoruus ja vaikuttamisen mahdollisuudet 

Orion teki vaikutuksen Beckwithiin jo keväällä 2022, kun hän tutustui työpaikkaansa. 
 
”Yllätyin, kuinka vahva yhteistyön henki Orionilla vallitsi. Orionilaiset myös kohtelevat toisiaan kunnioittavasti ja puhuvat toisilleen aina arvostavaan sävyyn.” 
 
Beckwithin mukaan yhteistyöhön perustuva kulttuuri toteutuu niin Orionilla kuin Orionin asiakas- ja yhteistyösuhteissa, riippumatta maasta tai kaupungista.  
 
Pohjoismaisuus näkyy toiminnoissa Beckwithin mielestä reiluutena, suoruutena ja ketteryytenä – suomalaiset eivät turhia jahkaile. Lisäksi hän arvostaa Orionin laajoja työnkuvia ja vaikuttamisen mahdollisuuksia: 
 
”Meiltä kysytään mielipiteitä ja kehitysideoita yrityksen eteenpäin viemiseen – ja ääntämme myös kuullaan. Tällöin tunnemme olevamme olennainen osa kasvua ja kehitystä.”